Nieuws

Man uit Apeldoorn verdacht van oplichting; tienduizenden euro's weggesluisd

Archieffoto
Een 37-jarige Apeldoorner is aangehouden, omdat hij door het hele land 19 mensen zou hebben opgelicht. Dat meldt de politie.
APELDOORN - Een 37-jarige Apeldoorner is aangehouden, omdat hij door het hele land 19 mensen zou hebben opgelicht. Dat meldt de politie.
De gedupeerden schakelden het bureau van de Apeldoorner in om hen te helpen met het afhandelen van hun openstaande rekeningen. Om dit te kunnen doen regelde het bureau onder meer dat de inkomsten van de klanten binnenkwamen op een nieuw geopende rekening die het bureau vervolgens beheerde.

Onvindbaar

De gedupeerden kregen argwaan toen ze na verloop van tijd weer schuldeisers op de stoep kregen. Hun schulden bleken niet te zijn afgelost en toen ze de hoofdverdachte probeerden te benaderen bleek deze onvindbaar en onbereikbaar.
De politie wilde de man in maart van dit jaar al aanhouden, maar ook zij slaagde er toen niet in om hem te vinden. Afgelopen week lukt dit wel en kon de verdachte in een woning in Apeldoorn worden opgepakt. Zijn hechtenis is afgelopen vrijdag met 14 dagen verlengd.

Tienduizenden euro’s weggesluisd

De Apeldoorner wordt ervan verdacht de gedupeerden voor in totaal tienduizenden euro’s te hebben opgelicht. Waar het geld is gebleven, is op dit moment nog een raadsel. De Gelderse slachtoffers komen uit onder meer Arnhem, Ede, ’s-Heerenberg, Apeldoorn, Tiel en Scherpenzeel.
Eerder zijn in dit onderzoek al drie medeverdachten aangehouden en verhoord. Het gaat om een 19-jarige man uit Den Haag en twee mannen van 20 en 38 zonder vaste woonplaats. De politie onderzoekt nog wat hun rol is geweest bij de oplichtingspraktijken. De mannen zijn na verhoor heengezonden.