Nieuws

Vragen bij Tweede Kamer over terroristen op Heumensoord

De screening van vluchtelingen die ons land binnen komen, is nu op orde. Dat zegt minister Van der Steur in antwoord op vragen van de Tweede Kamer over IS-leden die in het opvangkamp Heumensoord bij Nijmegen zouden hebben gebivakkeerd.
MALDEN - De screening van vluchtelingen die ons land binnen komen, is nu op orde. Dat zegt minister Van der Steur in antwoord op vragen van de Tweede Kamer over IS-leden die in het opvangkamp Heumensoord bij Nijmegen zouden hebben gebivakkeerd.
De overgelopen jihadist Saleh A. zou in februari tegen de Franse politie hebben gezegd dat er IS-strijders in Nijmegen zaten.
Justitie doet onderzoek naar deze kwestie. 

Misbruik van vluchtelingenstromen

Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer stelt SGP-Kamerlid Kees van der Staaij dat het lang duurde voordat alle vluchtelingen gescreend waren en duidelijk was wie er Nederland in waren gekomen. 
Volgens minister Ard van der Steur is er qua screening een inhaalslag gemaakt en zijn de autoriteiten er alert op dat terroristen geen misbruik maken van de vluchtelingenstromen. 'Desondanks is er geen garantie dat er geen IS-strijders in asielzoekerscentra zitten', zegt Van der Steur. 

Klaar voor het plegen van een aanslag

Het ging om een groep van twintig mannen, verdeeld over Nijmegen en Düsseldorf, die klaargestaan zou hebben om binnen 24 uur een aanslag te plegen wanneer IS hun daartoe opdracht gaf', schrijft NRC.nl
In Duitsland zijn afgelopen donderdag drie Syriërs gearresteerd die tot deze cel zouden behoren. Volgens de Duitse justitie wilden zij een aanslag plegen in een winkelstraat van Düsseldorf. In Nederland is niemand opgepakt in deze zaak, zegt een woordvoerder van het OM tegen NRC.nl.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!