Nieuws

Staat de beste stomerij van de wereld in Harderwijk?

HARDERWIJK - Topcleaning Textielreinigers in Harderwijk is mogelijk de beste stomerij van de wereld. Het bedrijf is samen met 29 andere stomerijen genomineerd door CINET, het internationaal overkoepelende orgaan van de textielwereld. Aanstaande zondag wordt de prijs uitgereikt in Frankfurt.
Het bedrijf is ruim vijftig jaar geleden opgericht en viel de afgelopen jaren al vaker in de prijzen. Maar zo groots was het volgens bedrijfsleider Ruben van Pelt niet eerder. 'Deze nominatie is een groot compliment voor ons hele team.'
Radioverslaggever Marc Loeven nam woensdagochtend een kijkje in de stomerij:

Spannende dag

Maar voor het zover is, moet bedrijfsleider eerst zondag nog het verhaal van het bedrijf pitchen in Frankfurt. 's Middags horen we of in de prijzen zijn gevallen. Een spannende dag voor iedereen bij de Topcleaning-familie', aldus Van Pelt.
Topcleaning werd groot door zich te specialiseren in brand- en roetschade. De laatste jaren richt het bedrijf zich ook op de particuliere markt, onder meer met het reinigen van matrassen, tapijten, gordijnen, caravankussens en trouwjurken. Dat laatste is een groot succes, want in 2015 behandelde de stomerij maar liefst vijf keer zoveel trouwjurken dan het jaar ervoor. Dit jaar zal dat aantal naar verwachting verdubbelen.