Nieuws

Op leeftijd maar fanatiek: 65-plussers spelen NK golf in Hattem

HATTEM - Ze zijn wat ouder maar nog allemaal bloedfanatiek. 66 dames en heren spelen donderdag en vrijdag om de titel Nederlands Kampioen Senioren. Het is het eerste kampioenschap golf voor 65-plussers en die primeur is voor Hattem.
'Als je ouder wordt, dan ben je minder lenig', vertelt Pam van Heek. Hij organiseert de wedstrijd samen met de bond: 'Daarom is het heel logisch dat 65-plussers vanaf nu een eigen wedstrijd hebben.'
Volgens van Heek worden op dit moment overal in Europa wedstrijden voor 65-plussers georganiseerd. 'De internationale bond heeft de leeftijd voor de seniorencompetitie verlaagd van 55 naar 50 jaar. Een nieuwe leeftijdscategorie is dan dus wenselijk.
In Hattem spelen vandaag twee keer zoveel mannen als vrouwen mee, volgens Van Heek een normale verhouding bij wedstrijden op dit niveau. Toch zijn het twee competities en zal er na twee dagen een dames- en een herenkampioen zijn.Bij de heren speelt Tom Okker mee, een voormalig toptennisser.
Als de wedstrijd goed verloopt mag de Hattemse Golf & Countryclub ook de komende edities organiseren. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!