Nieuws

Code geel houdt organisaties avondvierdaagse Nijmegen in de greep

Organisaties van de avondvierdaagse die deze week in de omgeving van Nijmegen worden gelopen, houden het weerbericht nauwlettend in de gaten. Het KNMI heeft namelijk opnieuw code geel afgegeven voor het zuidoosten van Nederland. © Flickr
NIJMEGEN - Organisaties van de avondvierdaagse die deze week in de omgeving van Nijmegen worden gelopen, houden het weerbericht nauwlettend in de gaten. Het KNMI heeft namelijk opnieuw code geel afgegeven voor het zuidoosten van Nederland.
Dinsdagmiddag komen er stevige onweersbuien tot ontwikkeling, die zich maar langzaam verplaatsen. De buien kunnen gepaard gaan met hagel.
Vanavond wordt de tweede wandeling van de avondvierdaagse in de regio Nijmegen gehouden. Vorige week werden op diverse andere plaatsen in het land wandelingen van de avondvierdaagse afgelast vanwege het slechte weer.
Deze week is dinsdag de enige 'risicovolle' avond. De organisatie van de avondvierdaagse in Nijmegen-Noord houdt daarom om 16.00 uur overleg over de verwachte situatie. Aan de hand van het weerbericht wordt besloten of ze de lopers vanavond wel of niet laten starten.
Woensdag en donderdag ziet het weerbericht er beter uit. Overdag zijn er perioden met zon en het blijft vrijwel overal droog.