Nieuws

Buurtonderzoek na overval geldtransport Groesbeek

GROESBEEK - Agenten doen dinsdagmiddag in Groesbeek en omgeving buurtonderzoek na de overval op een geldtransport bij de Boerenbond maandag. Over de precieze toedracht is nog veel onduidelijk.
De overval op de geldloper is in Groesbeek dinsdag het gesprek van de dag. In de directe omgeving werden woningen ontruimd vanwege explosiegevaar. Volgens getuigen werd het slachtoffer gedwongen een bomvest aan te trekken.
Dat bleek uiteindelijk geen explosieven te bevatten. De politie wil ook een dag later het verhaal van het bomvest niet bevestigen omdat het daderinformatie zou zijn. Verder dan dat 'er is gedreigd met explosieven richting de geldloper', wil woordvoerder Simen Klok niet gaan. Om dezelfde reden wil de politie ook niet vertellen of er iets is buitgemaakt bij de overval. 

Geldloper erg geschrokken

Ook de werkgever van de geldloper SecurCash laat weinig los over de toedracht. Wel meldt het bedrijf dat de geldloper, die alleen werkte, erg geschrokken is en ondersteund wordt. Voor verdere informatie verwijst het bedrijf naar de politie en zegt het de uitkomst van het onderzoek af te wachten. 
De politie hoopt met het buurtonderzoek onder meer de scooter terug te vinden die de twee daders gebruikten om weg te komen na de overval. Aan de hand van verschillende tipgevers wordt geprobeerd om de vluchtroute te reconstrueren. Meer tips zijn welkom. Direct betrokkenen krijgen slachtofferhulp aangeboden.    

FNV in gesprek met SecurCash

FNV-bestuurder Mohamed Gafki gaat woensdag in gesprek met SecurCash: 'Dat er maar één geldloper op een waardetransport zit, komt doordat bedrijven de kosten zo laag mogelijk willen houden. Dat gaat zeker ten koste van de veiligheid. Het overvallen van twee medewerkers is voor criminelen sowieso al een grotere stap dan een overval op één geldloper. Ook kunnen twee werknemers de omgeving beter in de gaten houden en eventueel maatregelen nemen. Ik ga SecurCash hierop aanspreken.'