Nieuws

Hangjongeren helpen vrouw in brandende zon in Zaltbommel

Een groep van negen hangjongeren in Zaltbommel heeft zondag een oudere vrouw geholpen die zich had buitengesloten. De vrouw wilde een ommetje maken, maar vergat de sleutel van haar voordeur aan het Parlevinkerspleintje mee te nemen.
ZALTBOMMEL - Een groep van negen hangjongeren in Zaltbommel heeft zondag een oudere vrouw geholpen die zich had buitengesloten. De vrouw wilde een ommetje maken, maar vergat de sleutel van haar voordeur aan het Parlevinkerspleintje mee te nemen.
De vrouw dreigde voor haar woning onwel te worden door de brandende zon en vroeg de jongeren in de buurt om hulp. De hanggroep bood de vrouw onmiddellijk water aan, en waarschuwde intussen jeugdagent René van Oijen. 
'Een prima actie', zegt Van Oijen op Radio Gelderland. 'Hangjongeren komen meestal negatief in het nieuws, maar in dit geval hebben ze een pluim verdiend.' 
De jeugdagent schat dat de vrouw ongeveer een halfuur voor haar woning zat in de brandende zon. Toen kwam de door hem gealarmeerde thuiszorghulp. Behulpzame buren wisten bovendien de code van het sleutelkastje, zodat de vrouw weer naar binnen kon. 
Daags na het voorval ging het met de bewoonster van het Parlevinkerspleintje in Zaltbommel stukken beter, meldt Van Oijen.