Nieuws

Liveblog (gesloten): Woningen vrijgegeven na explosiegevaar in Groesbeek, zoektocht naar daders gaat door

GROESBEEK - Op de Kloosterstraat in Groesbeek zijn maandagmiddag een aantal woningen ontruimd na een gewapende overval op een geldloper. Daarbij werd gedreigd met explosieven. Het gebied rondom de geldwagen werd afgezet.
De geldloper moest volgens omstanders een hesje met explosieven aan. Dat gebeurde rond 15.00 uur. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed onderzoek en kon het slachtoffer in veiligheid brengen. Om 18.15 uur kon de EOD uitsluiten dat er explosieven aanwezig waren en kon het gebied vrij worden gegeven.
In ons liveblog kunt u alles nog eens teruglezen. Nieuwe ontwikkelingen zijn te volgen in de reguliere berichtgeving.
18.30 De woningen zijn vrijgegeven. De klopjacht op de daders gaat door. Wij sluiten dit liveblog.
18.14 Er zijn geen explosieven gevonden in Groesbeek. De situatie is weer veilig meldt de politie.
18.04 Klein leed bij een groot incident. Een van de omwonenden laat aan verslaggever Arjan Hoefakker weten dat ze Chinees heeft gehaald, en dat graag thuis zou wil opeten. Maar zolang er onderzoek wordt gedaan, zit dat er niet in.
17.45 Volgens buurtbewoners moest de man een bomgordel om doen.
17.40 Update van de politie: het slachtoffer van de overval is in veiligheid gebracht. De EOD is nog bezig met het onderzoek, er zijn nog drie huizen ontruimd. 
17.30 Beelden uit Groesbeek
17.25 Volgens De Gelderlander moest de man een hesje met explosieven om. De politie bevestigt dat de man nog in het gebied is, maar wil niets zeggen over de aard van de dreiging. 
17.20 Zo ziet het er op dit moment uit in Groesbeek
17.15 De politie is een klopjacht begonnen op de daders. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een helikopter. Een woordvoerder laat weten dat iedereen die de mannen ook maar ziet direct contact op moet nemen met de politie.
17.10 Inmiddels is duidelijk dat er twee verdachten bij de overval betrokken zijn. De mannen hebben volgens getuigen legerkleding aan en mutsen op.
17.05 Wat we tot nu toe weten:
17.00 Het bedrijf van de geldwagen, SecurCash, wil niets zeggen over de overval. 'De woordvoering ligt bij de politie.'
16.50 Over de aard van de dreiging doet de politie geen uitspraken. Hoe het met de geldloper gaat is onduidelijk, de politie gaat ervan uit dat de man nog wel in het gebied is. Ook of er buit is gemaakt is nog niet bekend.
16.35 Woningen ontruimd, gebied afgezet.
Foto: AS Media
16.30 Een medewerker van een naastgelegen drukkerij meldt dat er een politiehelikoper boven het gebied vliegt en dat het op dit moment op de Kloosterstraat rustig is. 
16.25 De overval op de geldloper zou rond 15.00 uur zijn gepleegd, daarna werd er gedreigd met explosieven.
16.20 De Explosieven Opruimingsdienst Defensie doet onderzoek naar de dreiging. Over of en wat er precies ligt doet de politie geen uitspraken. De geldwagen staat voor de Boerenbond.
16.10 De dader is ervandoor gegaan op een scooter en is nog voortvluchtig. Er wordt met een politiehelikopter naar de dader gezocht.
16.05 Politiewoordvoerder Simen Klok over de ontwikkelingen in Groesbeek:
Foto: AS Media
  • Rond 15.00 uur wordt de geldloper van SecurCash overvallen
  • Daarbij dreigt de dader(s) met explosieven.
  • Ongeveer tien woningen worden ontruimd en het gebied wordt afgezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!