Nieuws

De boer is troef - uitzending 8 juni

Er wordt hard gewerkt op het land in Gelderland. De loonwerkers en boeren zijn van vroeg tot laat bezig om onder meer het gras van het land af te halen en de grond te bemesten.
VOORST GEM VOORST - Er wordt hard gewerkt op het land in Gelderland. De loonwerkers en boeren zijn van vroeg tot laat bezig om onder meer het gras van het land af te halen en de grond te bemesten.
Presentatrice Esther Stegeman mocht tijdens de drukste dag van het jaar meelopen met de mannen van loon- en grondverzetbedrijf Hofmeijer in Voorst.

Loon- en grondverzet bedrijf Hofmeijer bestaat al meer dan 50 jaar. Vader Berend heeft het bedrijf opgericht en inmiddels hebben de broers Herbert en Herman de leiding. Bij het bedrijf zijn inmiddels 30 mensen in dienst. De loonwerkers voeren verschillende soorten werkzaamheden uit binnen de agrarische sector met behulp van zware machines zoals tractors en kranen.

Zo voor de zomer is het een hectische tijd voor het bedrijf omdat veel werkzaamheden samenvallen. Zo moet het gras gemaaid, geschud, geharkt en ingekuild worden. Tijdens zo'n drukke periode is het voor het bedrijf vooral een kwestie van goed plannen. Doordat de werkzaamheden van het weer afhankelijk zijn, verandert de planning van uur tot uur.

Daarnaast zien we dat een MKZ crisis kan leiden tot vindingrijk ondernemen en gaan we op bezoek bij familie Meijer uit Gorssel, want zij hebben een heftig speeltje in de schuur staan…’