Nieuws

Met twee verschillende schoenen naar school Doetinchem om dood docent

Op het Ludgercollege in Doetinchem is geschokt gereageerd op het overlijden van docent Engels Robby te Booij. Te Booij viel afgelopen zaterdag van het dak van zijn huis in 's-Heerenberg en overleed in het ziekenhuis.
DOETINCHEM - Op het Ludgercollege in Doetinchem is geschokt gereageerd op het overlijden van docent Engels Robby te Booij. Te Booij viel afgelopen zaterdag van het dak van zijn huis in 's-Heerenberg en overleed in het ziekenhuis.
Rector Louise Beernink van het Ludgercollege schrijft in een in memoriam op de site van de school, dat Robby te Booij een bijzonder mens was. 'Zo had hij een geheel eigen kledingstijl en schroomde hij niet om met twee geheel verschillend gekleurde schoenen les te geven'.
Dat laatste is voor veel leerlingen van het Ludgercollege de reden om vandaag ook met twee verschillende schoenen naar school te gaan.
Robby te Booij was volgens rector Beernink ook een meester van de practical joke. Zo hebben generaties leerlingen jarenlang geloofd dat er tussen Zeddam en 's-Heerenberg gevaarlijke 'killer rabbits' rondliepen.
Ook zorgden zijn grappen voor 'sfeer en vrolijkheid in het lokaal en in de personeelskamer'. 
Robby te Booij is 48 jaar geworden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!