Nieuws

Hatsjoe! Dit zijn uw tips tegen hooikoorts

ARNHEM - Wij gaven zes tips om de pollenpiek van dit warme weekend te overleven. Er blijken er nog veel meer, aldus de meer dan 170 reacties die u gaf op het artikel. Wat dacht u van het eten van een pissebed?
Niezen, rode ogen en ellendig voelen. Wie hier momenteel last van heeft, heeft waarschijnlijk last van hooikoorts.
Hanneke laat via Facebook weten dat haar zoontje van 10 extreem veel last heeft. Hij kan zijn ogen niet meer open houden. Gerda Hollinger uit Nijmegen zegt: 'Net honden uitgelaten, kom ik niet meer bij. Erg zeg. Voor mijn part krijgen we sneeuw vandaag als het maar over gaat..haha'

Stuifmeel en pollen

Het is ook bar en boos nu. Door het droge weer zit er veel stuifmeel en pollen in de lucht.
We gaven zes tips, zoals 's avonds douchen en haren wassen zodat er geen pollen op het kussen achterblijven. Het dragen van een bril en vaseline onder de neus.

Zie ook:

Via Facebook krijgen we van ervaringsdeskundigen nog veel meer tips.

We zetten uw hooikoortsbestrijdingstips hieronder op een rij:

Elke dag een lepel honing eten. Dat is de tip van Ria Vosselman. Diana Kroeze vult aan: het liefst honing van een imker uit de buurt en beginnen rond januari. Het is volgens Kroeze belangrijk om honing uit de omgeving te kopen, omdat die gemaakt is van bloesems uit de buurt. En daar reageer je op. Als je heidehoning eet zal deze niet helpen tegen je allergie van berkenpollen.'
Een theelepel appelazijn met een theelepel honing (liefst uit de omgeving) mengen met water is het recept van Bernarda Beking. Drie keer daags innemen.
Horren voor ramen en deuren. Niet alleen handig tegen insecten, maar ze houden volens Ria Vosselman ook pollen buiten.
Drie keer daags spoelen met rhinocaps, warmlauw water en een beetje zout. Dat is de tip van Monique van Zuiden uit Apeldoorn.
Medical taping. Verschillende hooikoortspatiënten laten weten dat zij hier goede ervaringen mee hebben. 'Ik heb tape op m'n schouderbladen gehad, sindsdien bijna geen last meer gehad', vertelt Mirjam Buitenhuis uit Apeldoorn.
Stop met het eten van tomaten, is het advies van Kim Oostendorp uit Ulft. 'In tomaten zit een stofje dat hooikoortsklachten versterkt.'
Lucht- en ruimtereiniger kopen, is het advies van Geert Hendriks uit Heelsum.
We sluiten af met deze hele bijzondere tip van Astrid Schell: 
'Het lijkt me heel vies maar een pissebed opeten werkt heel goed! Heeft mijn zwager toevallig vandaag gedaan en je merkte al heel snel verschil.'
Voordat u de eerste de beste stoeptegel omkeert om een pissebed te vinden, is het misschien handig om eerst dit artikel van de Volkskrant van vorig jaar te lezen:
Meer tips zijn natuurlijk nog steeds welkom! 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!