Nieuws

Rolstoeltennisster Marjolein Buis wint Roland Garros: 'Dit smaakt naar meer'

Een dolgelukkige Marjolein Buis (eigen foto).
Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft zaterdagmiddag Roland Garros gewonnen. De 28-jarige Beuningse versloeg in Parijs de Duitse Sabine Ellerbrock. Setstanden: 6-3 en 6-4.
PARIS - Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft zaterdagmiddag Roland Garros gewonnen. De 28-jarige Beuningse versloeg in Parijs de Duitse Sabine Ellerbrock. Setstanden: 6-3 en 6-4.
Het is de eerste keer dat Buis in het enkelspel een grandslamtoernooi wint. 'Dat is heel bijzonder. Ik denk voorlopig niet aan stoppen met tennis, maar voor je stopt wil je toch wel een grandslam gewonnen hebben', aldus een dolgelukkige Buis op Radio Gelderland.  
Buis heeft de smaak te hebben. 'Dit smaakt naar meer. Wimbledon komt over een paar weken, dus wie weet.' 

'Ik zou geen geld op me hebben ingezet'

De Beuningse zou vorige week geen geld op zichzelf hebben ingezet, zei ze. 'Ik zou hebben gezegd: nou, ik ga mijn best doen. Maar ik heb het van wedstrijd tot wedstrijd bekeken en aangepakt', legt ze uit.  
Een dolgelukkige Buis op Twitter:

Buis wist te domineren

'Ik wist dat ik vandaag in de finale tegen Sabine een zeer reële kans had om te winnen als ik het spel van gisteren en eergisteren door zou zetten. Want ik ging steeds beter spelen naarmate het toernooi vorderde. Maar ja, dan moet het in de finale nog wel even lukken. Gelukkig lukte het om het spel te domineren', aldus Buis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!