Ede

Vrouw steekt zichzelf in brand bij muziektent in Bennekom

BENNEKOM - Een 51-jarige vrouw uit Bennekom heeft zichzelf in het centrum van haar woonplaats met een brandbare vloeistof overgoten en in brand gestoken. De vrouw is in zorgwekkende toestand in een traumahelikopter naar het Brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Ze heeft tweede- en derdegraads brandwonden opgelopen.
De vrouw stak zichzelf in brand ter hoogte van de muziektent op het Van Slootenplein. Verscheidene mensen waren getuige van de wanhoopsdaad. Met flessen water hebben enkelen van hen geprobeerd het vuur uit te krijgen, zei Mark van Zwam van de brandweer op Radio Gelderland.

Slachtofferhulp voor omstanders

Voor omstanders is slachtofferhulp beschikbaar. Is er sprake van een crisissituatie dan kunt u hulp aanvragen via de politie. De politie brengt u dan in contact met Slachtofferhulp Nederland.
Maandag is slachtofferhulp bereikbaar via telefoonnummer 0900 - 0101, in het weekend is deze lijn gesloten. Is het minder dringend, dan kan u er ook voor kiezen uw gegevens achter te laten op hun website: Slachtofferhulp Nederland.
Een woordvoerder van de gemeente Ede, waar Bennekom onder valt, spreekt van een vreselijke gebeurtenis. 'Veel mensen hebben het gezien en dat is verschrikkelijk. Dit is een drama voor alle betrokkenen.'
De politie heeft de zaak in onderzoek. Volgens de politie was de vrouw 'ernstig verward' en bekend bij de hulpverlening.