Nieuws

Bidden via WhatsApp op de EO-jongerendag in Arnhem

ARNHEM - Zo'n 22.000 bezoekers zijn afgekomen op de jongerendag van de Evangelische Omroep in stadion GelreDome in Arnhem. Onderdeel van de EO-jongerendag is de inzet van een team, dat gaat praten en bidden met jongeren. Bijzonder is het dat je ook via WhatsApp, een berichtenservice voor je gsm, met dit team kan bidden en praten.
Twee studenten lopen rond op de EO-jongerendag met een blauw praten&bidden-shirt. Dat is Suzanne Lok (21) uit Ede. Ze praat met de mensen en loopt rond op het terrein. Jacob Vis (21) zit ergens op het terrein verstopt en is toch aanspreekbaar maar dan via zijn telefoon. Vis praat dus via WhatsApp met de bezoekers.

Via WhatsApp bidden en praten

Vis: 'Er staan dit jaar niet alleen buiten mensen klaar die met je willen praten, dat kan nu ook via WhatsApp.' Volgens de student lekker laagdrempelig: met één appje sta je in contact met mensen die met je willen praten. Over serieuze dingen, maar ook over praktische zaken kan je appen. Dat is volgens Jacob Vis 'ideaal'. Hij grapt: 'Goed nieuws voor alle telefoonverslaafden!' Maar voegt hij toe: 'Ik hoop dat degene met lef ook naar praten- en bidden-sessies gaan.'
Een opvallend begin:

'This is love'

Thema dit jaar is: 'This is love'. Jongerenwerker en schrijver Tiemen Westerduin uit Nunspeet zal een toespraak houden over dit onderwerp. Westerduin was meerdere malen hoofdspreker op de EO-jongerendag

'Bandleden staan er maar met één doel: God groot maken'

Na de toespraak van Westerduin starten verschillende optredens. Onder meer van de BEAM Worshipband. De leden van deze muziekgroep staan er maar met één doel zeggen ze zelf: 'God groot maken'.  
Volgens de organisatie van de EO-jongerendag is het eindelijk gelukt om de band Planetshakers uit Australië te boeken. Dit collectief staat volgens de EO al jaren op het verlanglijstje van de bezoekers van het festival.
Planetshakers is volgens de EO een kerk uit Australië, waarvan het muzikale talent uit de gemeente is uitgegroeid tot een wereldwijd tourende band. In september brachten ze het album ‘#LETSGO’ uit, met daarop 70 minuten lang muziek om Jezus te aanbidden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!