Nieuws

Schapen scheren of bouwprojecten bewonderen: dit is er zaterdag te doen in Gelderland

Er is genoeg te beleven in Gelderland deze zaterdag, maar waar? We hebben een kleine selectie gemaakt van de evenementen die op zaterdag worden georganiseerd.
ARNHEM - Er is genoeg te beleven in Gelderland deze zaterdag, maar waar? We hebben een kleine selectie gemaakt van de evenementen die op zaterdag worden georganiseerd.

Gelderse Maakdagen

Het is tijd voor de opvolger van het succesvolle erfgoedfestival. Zaterdag beginnen de Gelderse Maakdagen. Op 3 en 4 juni kan u kennis maken met Gelderse bedrijvigheid van vroeger en nu. Zo kan u mee doen met workshops, tentoonstellingen bekijken en vooral veel leren over de ambachten en industrie in Gelderland.
U kunt bijvoorbeeld in het Arnhemse Rozet bekijken wat de geschiedenis is van het boekbinden. Dat en nog veel meer tijdens de Gelderse Maakdagen, georganiseerd door het Omroep Gelderland-programma 'Gemaakt in Gelderland'. Wilt u het hele programma zien? Kijk dan even hier:
  • Programma Gelderse Maakdagen

Foto: Gemaakt in Gelderland.nl

Tuinmarkt op Kasteel Hernen

Wilt u dit weekend liever in de tuin werken en wilt u nog ideeën opdoen? Dan moet u bij de tuinmarkt op Kasteel Hernen zijn. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kan de echte tuinliefhebber zich weer vermaken. Ongeveer 30 kwekers zullen hun eigen plantenverzameling tonen, daarnaast geven zij gratis advies. De entree bedraagt vier euro.

Achterhoek Spektakeltoer

Of gaat u dit weekend meer voor de ontspanning in de zon? Dan moet u in de Achterhoek zijn. Zaterdag start de eerste etappe van de Achterhoek Spektakeltoer 2016 bij het museum Erven Kots in Lievelde dat dit jaar maar liefst 80 jaar bestaat. Tijdens de Achterhoek Spektakeltoer kunt u genieten van straattheater, muziek en poëzie.

Dag van de Bouw

Heeft u wel eens op een bouwterrein van een woonwijk gestaan, of weet u hoe een kanaal wordt verdiept? Dit weekend kunt u dat te weten komen op de Dag van de Bouw. Ongeveer 200 bouwlocaties gaan voor u open. In Gelderland kunt u bijvoorbeeld kijken bij de nieuwbouw van het Wageningse stadhuis.
Daarnaast kunt u ook bij woningbouwprojecten kijken zoals Waterfront Harderwijk, waar bouwbedrijf Boskalis een strandeiland bouwt met woningen, of bij bouwproject Paradijs, waar KuiperArnhem bouwt aan een nieuwe binnenstadsbuurt in Arnhem die oude tijden moet doen herleven.
Foto: Screenshot Wageningse stadhuis op www.dagvandebouw.nl
Benieuwd waar u nog meer terecht kan? Bekijk dat hier:

Schapen scheren

Mocht u iets leuks willen doen met de kinderen, dan kunt u terecht bij het schaapscheerdersfeest in Loenen. Daar worden alle schapen ontdaan van hun wollen jasje. Daarnaast kunt u kijken bij oude ambachten zoals manden vlechten, stoelenmatten en kantklossen. Dat begint om ongeveer 09.00 uur en de entree is gratis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!