Nieuws

Crisisoverleg bij Albert Heijn na zoveelste kraak pinautomaat

De plofkraak op de Albert Heijn in Ede
Albert Heijn is in overleg met de politie en ING om het aantal ram- en plofkraken op pinautomaten in haar supermarkten terug te dringen. In Gelderland waren de afgelopen twee weken vijf filialen het doelwit. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Albert Heijn is in overleg met de politie en ING om het aantal ram- en plofkraken op pinautomaten in haar supermarkten terug te dringen. In Gelderland waren de afgelopen twee weken vijf filialen het doelwit.
Woordvoerder Els van Dijk van Albert Heijn noemt de kraken 'heel vervelend'. Over eventuele maatregelen doet ze geen uitspraken. 'Die informatie delen we niet met derden.'

Pinautomaten in brand gestoken

In Gelderland sloegen de daders toe bij AH-supermarkten in Ede, Barneveld, Opheusden, Ugchelen en afgelopen nacht nog in Vaassen. In alle gevallen hadden ze het gemunt op de pinautomaat in de winkel. Meestal werd die overgoten met een brandbare vloeistof en daarna in brand gestoken. Alleen van Opheusden is bekend dat bij die kraak geld is buitgemaakt.

Enorme ravage

In de vijf filialen was het een enorme ravage. Ruiten waren ingeslagen, deuren geforceerd en ook stonden een aantal panden vol rook.
In Ede gingen door de explosie ruiten aan diggelen. Bij de brand die vervolgens ontstond, kwam veel roet vrij waardoor alle levensmiddelen in de winkel moesten worden vernietigd.
Beelden van de plofkraak in Ede:

Nog geen aanhoudingen

Of de ram- en plofkraken door dezelfde daders zijn gepleegd, is onduidelijk. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.
Bij de kraak afgelopen nacht in Vaassen scheelde dat overigens niet veel. Toen de politie daar arriveerde, reden de daders net weg. Hoewel agenten kans zagen het vluchtvoertuig te rammen, wisten de inzittenden te ontkomen. Hun wagen werd later brandend aangetroffen in Epe.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!