Nieuws

In 2017 glasvezel voor alle inwoners Achterhoeks buitengebied

Achterhoekse wethouders
Voor de zomer van 2017 moeten alle inwoners van het Achterhoekse buitengebied een aanbod voor de aanleg van glasvezel hebben gehad. De gemeenten in de Achterhoek hebben daarover afspraken gemaakt met CIF, het bedrijf dat glasvezel aanlegt. © gemeente Oost Gelre
DOETINCHEM - Voor de zomer van 2017 moeten alle inwoners van het Achterhoekse buitengebied een aanbod voor de aanleg van glasvezel hebben gehad. De gemeenten in de Achterhoek hebben daarover afspraken gemaakt met CIF, het bedrijf dat glasvezel aanlegt.
Hiermee lijkt er eindelijk schot te komen in de aanleg van glasvezel in de buitengebieden. Een eerdere lobby van de provincie Gelderland strandde.
In Berkelland en Winterswijk lopen ze iets voor. Daar gaat schop al na de zomer de grond in. Voorwaarde is wel dat minimaal 50 procent van de inwoners een abonnement afneemt.
Ook Doesburg, Zutphen en Lochem hebben zich aangesloten bij de Achterhoekse gemeenten. De volgorde waarin de gemeenten aan de beurt zijn is als volgt: Berkelland, Winterswijk, Oost Gelre, Aalten, Lochem, Zutphen, Oude IJsselstreek, Doetinchem, Bronckhorst, Doesburg en Montferland.

Snel internet belangrijk

De Achterhoek lobbyt al langer voor snel internet in het buitengebied. De snelle verbinding is volgens de regio vooral nodig voor onder andere zorg op afstand en werken in het buitengebied.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!