Nieuws

Vakantieparken Putten worden niet alleen gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn

Archieffoto Omroep Gelderland
Putten heeft de afgelopen twee jaar 29 vakantieparken en campings gecontroleerd. Daaruit bleek dat maar in één geval het terrein alleen recreatief wordt gebruikt. De gemeente maakte een rapport over de controles openbaar.
PUTTEN - Putten heeft de afgelopen twee jaar 29 vakantieparken en campings gecontroleerd. Daaruit bleek dat maar in één geval het terrein alleen recreatief wordt gebruikt. De gemeente maakte een rapport over de controles openbaar.
De 28 andere recreatieterreinen worden ook gebruikt voor bijvoorbeeld permanente bewoning of de huisvesting van arbeidskrachten.

Groot aantal in strijd met bestemmingsplan

Dat kwam aan het licht bij grote handhavingsacties. Daarbij werden vakantieparken hermetisch afgesloten en gecontroleerd door de politie en de gemeente. Putten wilde op deze manier onderzoeken of recreatieterreinen ook daadwerkelijk voor recreatieve doeleinden werden gebruikt. 
Uit het onderzoeksrapport blijkt onder meer dat van de 1800 gecontroleerde recreatieobjecten er 1100 in strijd zijn met het bestemmingsplan. Ongeveer de helft van de recreatieterreinen in Putten is onderzocht.
Putten is net als andere gemeenten op de Veluwe al langer bezig om de uitwassen in de recreatiesector aan te pakken. De gemeente treedt streng op bij overtredingen. Het rapport en een plan van aanpak wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad van Putten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!