Nieuws

Onverwacht geschenk voor Gelre Ziekenhuizen

APELDOORN - Een bijzonder geschenk voor de afdeling oncologie in ziekenhuis Gelre Apeldoorn. Dankzij Jeanine Stokking heeft de afdeling sinds kort twee nieuwe hometrainers. Jeanine was zelf kankerpatiënte en kwam tijdens haar behandelingen in het ziekenhuis heel vaak in de fitnessruimte.
Niet om op die ene fiets die er stond te zitten, maar vooral om samen iets te doen met andere mensen. 'Jeanine verbond namelijk mensen met elkaar', aldus echtgenoot Reinard van Baak. 'Ze ging naar de fitnessruimte en nam anderen daar mee naar toe voor de gezelligheid'. Na haar overlijden op 47-jarige leeftijd, werd tijdens haar afscheidsdienst geld ingezameld. Daar zijn twee nieuwe hometrainers van gekocht als vervanging van de oude, krakkemikkige fiets die er eerder stond. Haar man Reinard en haar moeder brachten de hometrainers zelf naar het ziekenhuis.

De afdeling oncologie is geraakt door de gift

De afdeling oncologie is geraakt door het bijzondere gebaar. Ook stimuleert bewegen het algeheel welzijn, want uit onderzoek bij volwassenen met de meest voorkomende kankersoorten is gebleken dat mensen die lichamelijk actief blijven tijdens de chemotherapie daar voordeel van hebben, tijdens en na het afronden van de chemotherapie.