Nieuws

Man steelt geld uit lijnbus in Beek-Ubbergen

Niet de buschauffeur uit het bericht.
Een 29-jarige man is dinsdagmiddag in Beek-Ubbergen aangehouden nadat hij geld uit de kassa van een lijnbus had gestolen. Op die lijn rijdt vervoerder Breng. © Omroep Gelderland
BEEK-UBBERGEN - Een 29-jarige man is dinsdagmiddag in Beek-Ubbergen aangehouden nadat hij geld uit de kassa van een lijnbus had gestolen. Op die lijn rijdt vervoerder Breng.
Het gaat om een man uit Vught. Hij zat in de bus toen hij op de Rijksstraatweg naast de chauffeur stond en een greep in de kassa deed. Daarna vluchtte hij de bus uit. 
Met behulp van het signalement dat de buschauffeur gaf, kon de verdachte even daarna worden aangehouden. Hij is woensdag voorgeleid, ook omdat hij in het verleden al strafbare feiten pleegde. 

'Geen cash in de bus'

Er is de laatste maanden veel te doen om contant geld in de bus. Een aantal chauffeurs van diensten als Syntus en Arriva wil dat cash zo snel mogelijk verdwijnt, omdat de aanwezigheid van geld overvallen in de hand werkt. Het is bij deze vervoerders de bedoeling dat per 2018 geen contant geld meer in de bus aanwezig is. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!