Nieuws

Brandweerkorps Millingen werkt meer samen met Duitse buren

fotomontage: Omroep Gelderland
Samen een fictieve brand blussen op de scheepswerf in Millingen aan de Rijn. Met die oefening werd gisteren een start gemaakt om Duitse en Nederlandse brandweerlieden nog meer te laten samen werken dan ze nu al doen.
MILLINGEN AAN DE RIJN - Samen een fictieve brand blussen op de scheepswerf in Millingen aan de Rijn. Met die oefening werd gisteren een start gemaakt om Duitse en Nederlandse brandweerlieden nog meer te laten samen werken dan ze nu al doen.
In de brandweerkazerne in Millingen aan de Rijn is dinsdag officieel begonnen met het project 'Veiligheid zonder grenzen'. De brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn en Kleve-Rindern werken al ruim 40 jaar samen, maar willen hun samenwerking nu verder professionaliseren en verstevigen.
Daarvoor worden gezamenlijke opleidings- en bijscholingsactiviteiten ontwikkeld, zijn er regelmatig gezamenlijke oefeningen en worden de mogelijkheden voor een grensoverschrijdend brandweerteam onderzocht.
foto: euregio.org / v.l.n.r.: Ralf Benkel, Wehrführer Feuerwehr Kleve, Daniel Kuhnke, Löschzugführer Rindern, Peter Heijmen, groepschef brandweer Millingen,Sonja Northing, burgemeester Kleve, Sjaak Kamps, secretaris Euregio Rijn-Waal, Mark Slinkman, burgemeester Berg en Dal, Ulrich Francken, plv. voorzitter Euregio Rijn-Waal, Reiner Gilles, Kreisbrandmeister Kleve, Ignas Kamps, commandant Brandweer Milligen-Ubbergen-Groesbeek.
Ulrich Francken, plaatsvervangend voorzitter van de Euregio Rijn-Waal, overhandigde tijdens de bijeenkomst een Euregio-plaquette aan de korpsen als blijk van waardering voor dit voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking.