Nieuws

Inbreker in scootmobiel rijdt in Apeldoorn in op agenten

Een scootmobiel.
Een 34-jarige man die vermoedelijk aan het inbreken was in Apeldoorn, reed in de nacht van dinsdag op woensdag twee agenten aan in zijn scootmobiel. Beide politiemensen raakten daarbij gewond. © Wiki commons
APELDOORN - Een 34-jarige man die vermoedelijk aan het inbreken was in Apeldoorn, reed in de nacht van dinsdag op woensdag twee agenten aan in zijn scootmobiel. Beide politiemensen raakten daarbij gewond.
Op de Rederijkershoeve zag een getuige hoe een man probeerde in te breken in geparkeerde auto's. Toen agenten aankwamen, wilde de verdachte ervandoor gaan in de scootmobiel. Daarbij ramde de Apeldoorner de agenten. Ze raakten allebei gewond aan hun been en één van hen moest voor behandeling naar het ziekenhuis. 
Toen de Apeldoorner eenmaal was aangehouden, vond de politie bij hem verschillende inbrekersgereedschappen, een vlindermes en een mogelijke buit aan. Hij wordt verdacht van inbraak en geweld tegen politieambtenaren. Naast een strafrechtelijk proces heeft zijn actie ook financiële consequenties, wegens het veroorzaken van schade.