Nieuws

Inschrijving voor Zevenheuvelenloop in Nijmegen begonnen

De inschrijving voor de 33e Zevenheuvelenloop in Nijmegen is van start gegaan. De loop van 15 kilometer door Nijmegen, Heilig Landstichting en Berg en Dal is op 20 november. Een dag eerder is de loop van de Zevenheuvelennacht en die heeft een lengte van 7 kilometer.
NIJMEGEN - De inschrijving voor de 33e Zevenheuvelenloop in Nijmegen is van start gegaan. De loop van 15 kilometer door Nijmegen, Heilig Landstichting en Berg en Dal is op 20 november. Een dag eerder is de loop van de Zevenheuvelennacht en die heeft een lengte van 7 kilometer.
De eerste Zevenheuvelenloop was in 1984 en begon als een lustrumactiviteit voor studentenatletiekvereniging 't Haasje. Inmiddels is het evenement een ware hardloopklassieker op de derde zondag van november.
Vorig jaar won Joshua Cheptegei uit Oeganda, Nijmegenaar Abdi Nageeye uit Nijmegen was met de zesde plaats de snelste Nederlander. Bij de vrouwen werd Jip Vastenburg uit Apeldoorn nipt tweede achter de Ethiopische Yenenesh Tilahun. 
De route ziet er als volgt uit:

Zevenheuvelennacht

Sinds 2013 bestaat er ook een Zevenheuvelennacht; aanvankelijk konden lopers kiezen uit 5 en 10 kilometer op de zaterdagavond, tegenwoordig leggen de lopers tijdens de Zevenheuvelennacht 7 kilometer af.
Een impressie van de Zevenheuvelennacht:
Voor het evenement schrijven zich jaarlijks zo'n 40.000 lopers in. De ervaring leert dat ruimschoots voor het evenement het maximumaantal inschrijvingen wordt bereikt.