Ede

Verbouwing Openluchttheater Ede niet op tijd klaar: de grond is te zompig

Het tachtigjarige openluchttheater in Ede legt de laatste hand aan de verbouwing. Zaterdag moet het klaar zijn, want dan begint het seizoen.
EDE - Het tachtigjarige openluchttheater in Ede legt de laatste hand aan de verbouwing. Zaterdag moet het klaar zijn, want dan begint het seizoen.
Met een opvoering van Die Zauberflöte moet de aftrap van het seizoen extra feestelijk worden, want het openluchttheater bestaat 80 jaar.

Openingsvoorstelling in gevaar?

Even was het woensdagochtend de vraag of de openingsvoorstelling op zaterdag wel door kon gaan. Want de grasmat kan niet gelegd worden. Het zijn de slechte weersomstandigheden waardoor de ondergrond te zompig is om met machines overheen te gaan. Maar zonder grasmat en met extra verhardingen kan het veld wel gebruikt worden. 
Iedere Edenaar kent het als de plek waar de Heideweek wordt geopend en waar in de winter de schaatsbaan is. 
Verslaggever Marc Loeven met voorzitter Guus Wijnsouw:

Werkverschaffing

Het Openluchttheater werd in 1936 aangelegd als werkverschaffingsproject. In de volksmond staat het theater ook wel bekend als de ‘Eder Kuil’. Een aantal onderdelen is beschermd als rijksmonument. Met 1750 zitplaatsen is het het grootste openluchttheater in Nederland. Het is aangepast aan de eisen van de tijd, waarbij onder meer een overkapping is aangebracht en een nieuw lichtplan is gemaakt.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!