Nieuws

Plaquette voor doden fatale flatbrand in Nijmegen

Woonzorg Nederland onthult woensdag in seniorenflat De Notenhout in Nijmegen een plaquette. Het gedenkteken is ter nagedachtenis aan de vier slachtoffers van de brand in februari vorig jaar.
NIJMEGEN - Woonzorg Nederland onthult woensdag in seniorenflat De Notenhout in Nijmegen een plaquette. Het gedenkteken is ter nagedachtenis aan de vier slachtoffers van de brand in februari vorig jaar.
De brandweer had 20 februari 2015 de grootste moeite om de veelal hoogbejaarde inwoners te redden uit hun appartementen. Naast de vier doden raakten tientallen bewoners gewond, van wie sommigen zeer ernstig.
Nabestaanden en bewoners die de brand overleefden hadden volgens een woordvoerster van Woonzorg veel behoefte aan een plek om te herdenken.
De renovatie van het uitgebrande appartementencomplex is vorige week afgerond. Van de oorspronkelijke bewoners wilden 29 mensen terug naar De
Notenhout. De rest heeft andere woonruimte gevonden. Alle 71 appartementen in het gebouw zijn nu weer bewoond, zegt Woonzorg.
De brand brak uit in de cafetaria onder de flat. Er bleken onvoldoende vluchtwegen te zijn en de senioren konden die ook niet vinden. Na de
Nijmeegse brand zijn in het hele land de veiligheidseisen voor zelfstandige ouderenhuisvesting aangescherpt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!