Nieuws

OM: betonblokgooier Geldermalsen moet vier maanden de cel in

Tegen een man van 21 uit Geldermalsen is dinsdag acht maanden celstraf geëist waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij zou in december een betonblok richting agenten hebben gegooid tijdens de azc-rellen in Geldermalsen. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Tegen een man van 21 uit Geldermalsen is dinsdag acht maanden celstraf geëist waarvan vier maanden voorwaardelijk. Hij zou in december een betonblok richting agenten hebben gegooid tijdens de azc-rellen in Geldermalsen.
De ongeregeldheden braken uit tijdens een raadsvergadering over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum.

Geen bierblikje

'Het was het grofste geweld dat zich in Geldermalsen op die avond in december heeft afgespeeld,' zei de officier van justitie. Hij vond poging tot zware mishandeling bewezen.
'Het gooien van een betonblok is de heel wat anders dan het gooien van een bierblikje.' Bovendien liet hij in zijn eis meewegen dat het geweld gericht was tegen agenten. 'De meest zware vorm van geweld', aldus de officier.

Dader

Was de verdachte ook daadwerkelijk dezelfde persoon die op beelden een betonblok over een hek richting de ME gooit? Dat was de centrale vraag waar de rechtbank zich boog. Uiteindelijk besloten de rechters dat het moest gaan om dezelfde man. 
De advocaat van de verdachte bracht daar tegenin dat zijn cliënt er wel op leek maar dat hij die avond andere kleding droeg en een ander kapsel had.

Zwijgrecht

De verdachte beriep zich aan het begin van de zitting op zijn zwijgrecht. In de loop van de zitting vertelde hij echter dat hij er op die avond wel aanwezig was geweest maar niets had gedaan.
Een gevangenisstraf zou volgens hem het einde betekenen van zijn baan, huis en relatie. Hij was al vaker in aanraking geweest met justitie.
De rechtbank doet op 13 juni uitspraak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!