Nieuws

Dolores Leeuwin weg bij Sinterklaasjournaal maar straks te zien bij Omroep Gelderland

Dolores Leeuwin (voorgrond) tussen de kinderen met hun ouders
Het is haast niet te missen: de aanhoudende discussie over Zwarte Piet. De één vindt dat de zwarte knecht 'erbij hoort'. Een ander zegt dat het 'tijd is voor verandering'. Dolores Leeuwin neemt door alle heisa afscheid van het Sinterklaasjournaal. Maar van de buis is de presentatrice allerminst.
ARNHEM - Het is haast niet te missen: de aanhoudende discussie over Zwarte Piet. De één vindt dat de zwarte knecht 'erbij hoort'. Een ander zegt dat het 'tijd is voor verandering'. Dolores Leeuwin neemt door alle heisa afscheid van het Sinterklaasjournaal. Maar van de buis is de presentatrice allerminst.
Leeuwin presenteert straks voor Omroep Gelderland het programma Gelders Goud. Vanaf 11 juli is de presentatrice, ook bekend van Het Klokhuis, daar te zien.

Voortrekkersrol

In een artikel op VARA-opiniesite Joop.nl gaat Leeuwin dieper in op haar vertrek bij het Sinterklaasjournaal. Ze vindt dat het NTR-programma een voortrekkersrol zou moeten hebben in de discussie rond Zwarte Piet. Leeuwin reageert dat het programma niet genoeg doet voor degenen die Zwarte Piet als kwetsend en discriminerend zien.
Tegen de eindredacteur zei ze daarom: 'Ik ga dit niet meer doen. Ik sta er niet meer achter'. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!