Nieuws

Na de zomer duidelijkheid over mogelijk azc Oldebroek

Camping Heidehoek in Wezep.
Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) onderzoekt een voormalige jeugdherberg in Oldebroek geschikt is als locatie voor een asielzoekerscentrum. Begin juli wordt duidelijk of het COA aan de gemeente vraagt of de locatie beschikbaar is. © Google Streetview
OLDEBROEK - Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) onderzoekt een voormalige jeugdherberg in Oldebroek geschikt is als locatie voor een asielzoekerscentrum. Begin juli wordt duidelijk of het COA aan de gemeente vraagt of de locatie beschikbaar is.
Volgens de gemeente Oldebroek heeft het COA enkele oriënterende gesprekken gevoerd, deze oriënterende fase heeft nu meer tijd nodig. De gemeente heeft dat inmiddels ook aan de buurtbewoners laten weten. Mocht er een formeel verzoek komen, dan beslist de gemeente na de zomer. 
In 2009 en 2011 zat er ook een asielzoekerscentrum in het pand. In 2014 is de locatie ook in beeld geweest bij het COA. 
Vorig jaar is de gemeente Oldebroek bezig geweest met een asielzoekerscentrum op camping de Heidehoek in Wezep. Na hevige protesten kwam dat centrum er uiteindelijk niet. De gemeente zei dat er geen draagkracht was in Wezep.