Nieuws

Niels Joosten stopt definitief als burgemeester van Doetinchem

Archieffoto
Niels Joosten (VVD) stopt definitief als burgemeester van Doetinchem. Dat bevestigen een woordvoerder van de gemeente en de Provincie Gelderland.
DOETINCHEM - Niels Joosten (VVD) stopt definitief als burgemeester van Doetinchem. Dat bevestigen een woordvoerder van de gemeente en de Provincie Gelderland.
In maart werd bekend dat Joosten tijdelijk zou stoppen als burgemeester, onder andere omdat hij zijn huis in de gemeente Brummen, waar hij eerder burgemeester was, nog niet heeft verkocht.

Privéproblemen

Het niet kunnen verkopen van zijn huis en de scheiding van zijn vrouw hebben er nu voor gezorgd dat hij definitief zijn ontslag heeft ingediend. Niels Joosten zou volgens de provincie tot februari 2017 gebruik kunnen maken van een vergoeding voor de dubbele woonlasten. Maar daar ziet hij vanaf.
Joosten had van Commissaris van de Koning Cornielje een 'time-out' gekregen om zijn echtscheiding af te ronden en om naar oplossingen te zoeken voor zijn huisvestingsprobleem.

Reactie college

Niels Joosten legt per 1 juli zijn functie neer. Het dagelijks bestuur van de gemeente Doetinchem heeft kennis genomen van de ontslagaanvraag van burgemeester Joosten.  Het college laat weten zijn keuze te respecteren, dankt hem voor zijn inzet, en wenst hem veel sterkte bij het verwerken van dit voor hem moeilijke besluit.

Annemiek Traag blijft waarnemend burgemeester

Op dit moment is oud-gedeputeerde Annemieke Traag waarnemend burgemeester. Zij blijft aan tot er een nieuwe burgemeester voor Doetinchem is gevonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!