Nieuws

Verdachte azc-rellen Geldermalsen: 'Ik gooide rookbommen voor de sfeer'

Archieffoto Omroep Gelderland
Eén van de verdachten van de rellen in Geldermalsen eind vorig jaar verklaarde dat hij toen rookbommen bij zich had voor wat extra sfeer. Vier verdachten staan vandaag voor de rechter.
GELDERMALSEN - Eén van de verdachten van de rellen in Geldermalsen eind vorig jaar verklaarde dat hij toen rookbommen bij zich had voor wat extra sfeer. Vier verdachten staan vandaag voor de rechter.
De verdachten komen allemaal uit Geldermalsen en variëren in leeftijd van 22 tot 53 jaar. De zaken komen nu apart aan bod.

Rookbommen en blikjes

De 22-jarige verdachte Jimmy N. geeft toe dat hij de rookbommen zelf gemaakt had. Hij zegt ook dat hij ze pas later aangestoken heeft en niet in de menigte. 
Hij vertelt bovendien dat hij een spiegel van een ME-bus heeft geslagen en dat hij blikjes naar de ME gooide. Hij vindt het niet goed wat hij gedaan heeft en zou het terugdraaien als hij kon. Hij loopt ook vooruit op een mogelijke werkstraf: 'Ik werk fulltime.

In de steek gelaten

De 29-jarige Nils L. gooide vuurwerk en zwaaide met een elektriciteitskabel. Hij geeft aan dat hij niet zelf weg kon komen: 'Het was chaos. Welke kant je ook op wilde gaan, het lukte niet.'
Hij voelt zich in de steek gelaten en vindt dat de overheid moet kijken naar de mensen in Nederland voor ze anderen gaat helpen. Een agent die door L. bedreigd werd, wil een schadevergoeding van 450 euro.

Scheldwoorden

Een 53-jarige verdachte geeft aan dat hij geen geweld gebruikte, maar juist de boel wilde sussen. Volgens hem is het uit de hand gelopen. De rechter spreekt scheldwoorden uit die de verdachte riep toen hij het gemeentehuis in probeerde te komen. Reactie van de verdachte: 'Die woorden gebruik ik niet.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!