Nieuws

Reizigers verrast door uitloop werkzaamheden Utrecht CS: 'Ik sta hier sinds 5.20 uur'

CULEMBORG - Hoewel spoorbeheerder ProRail zondag al waarschuwde dat de werkzaamheden bij Utrecht Centraal zouden uitlopen, bleken veel reizigers maandagochtend toch niet op de hoogte te zijn. 'Ik heb drie bussen zien komen, maar die gingen allemaal naar Utrecht', klaagde iemand op station Culemborg.
De man vertelde dat hij al twee uur op een bus zat te wachten. 'Ik ben hier al sinds 5.20 uur. Er is geen een vervoermiddel naar Geldermalsen gegaan', treurde hij.

'Ik dacht dat het tot zondag zou duren'

Ook andere reizigers op het station reageerden verrast: 'Ik hoorde pas net dat de treinen niet rijden. Ik dacht dat het tot zondag zou duren', sprak een van hen. 'Ik moet naar Houten en van daar fiets ik naar Utrecht. Ik ga mijn collega's zo maar mailen dat ik niet weet hoe laat ik kom.'
Radioverslaggever Nieke Hoitink was maandagochtend op station Culemborg:

Bussen in de file

Forensen die normaal gesproken van de stations van Tiel, Zaltbommel, Geldermalsen en Culemborg richting Utrecht reizen, konden maandagochtend gebruikmaken van bussen. In Houten, Culemborg en Geldermalsen kon worden opgestapt.
NS-woordvoerder Inge Rijgersberg erkent dat veel mensen lang moesten wachten. 'We weten dat er vanochtend door filevorming heel veel problemen zijn geweest met bussen, waardoor er lange rijen stonden.'
Luister het radio-interview met Inge Rijgersberg terug:
Volgens Rijgersberg hebben de NS en ProRail hun best gedaan om reizigers op tijd te informeren. De verstoring tussen Utrecht en Den Bosch was rond 10.00 uur verholpen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!