Nieuws

Neushoornbaby geboren in Burgers' Zoo in Arnhem (met livestream)

ARNHEM - In Burgers' Zoo in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag een neushoorntje geboren. Volgens het dierenpark is het een mannetje. Hij heeft ook al een naam: Thomas.
In Burgers' Zoo werd de hele maand al met spanning uitgekeken naar de geboorte van de neushoornbaby. Belangstellenden konden via een webcam in de kraamkamer live meekijken. Het is het vijfde jong van moeder Kwanzaa. Beide maken het goed, aldus het dierenpark.
.

'Heel bijzonder'

Volgens verzorger René Rijken kwam de neushoornbaby rond 4.10 uur ter wereld, zo'n drie weken later dan verwacht. Op Radio Gelderland vertelde hij maandagochtend dat hij niet kon wachten om ernaar toe te gaan. 'Zo'n geboorte is heel bijzonder.'
Luister het radio-interview met René Rijken terug (het geslacht van de neushoorn was toen nog niet bekend):

Wennen aan mensen

De komende dagen blijft het jong nog op stal. Volgens Rijken moet het neushoorntje eerst nog even aan mensen wennen. Het publiek moet nog wat langer wachten, want de kleine mag pas over een week of twee naar buiten.
'Eigenlijk kan hij pas goed de vlakte op als hij binnen niet meer door de tralies kan', legt de verzorger uit. 'Het hok waar hij nu in zit, is afgeschermd met extra touwen. In de groepsstal is dat niet het geval en kan hij dus overal tussendoor.'

In januari ging het nog mis

Begin dit jaar waren er nog complicaties bij een neushoorngeboorte in Burgers' Zoo. Via de webcam was toen live te zien dat een breedlipneushoorn dood werd geboren.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!