Nieuws

Favoriet Laura Smulders valt op WK BMX

Laura Smulders
Het wereldkampioenschap BMX eindigde voor Laura Smulders uit Horssen in een deceptie. Ze kwam in de kwartfinale van de supercross door een eigen fout hard ten val. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het wereldkampioenschap BMX eindigde voor Laura Smulders uit Horssen in een deceptie. Ze kwam in de kwartfinale van de supercross door een eigen fout hard ten val.
De favoriete voor de wereldtitel uit Gelderland verloor op de eerste sprong van de baan de controle over haar fiets en viel. Op zaterdag had de 22-jarige nog het zilver gepakt op de tijdrit.
Ook Judy Baauw uit Zoelmond wist de finale niet te bereiken. Zij strandde in haar halve finale. Hierdoor lijken haar kansen op deelname aan de Olympische Spelen in Rio verkeken. De verwachting is dat bondscoach Bas de Bever voor Laura Smulders en Merle van Benthem kiest.

Goud bij junioren

Ruby Huisman uit Hierden veroverde de wereldtitel bij de junioren. Huisman profiteerde in de finale van een fout van Merel Smulders uit Horssen die vanaf de start leidde, maar in de fout ging en zo buiten de prijzen terechtkwam.

Gelderse mannen buiten de prijzen

De Gelderse mannen wisten geen medaille te pakken bij het onderdeel supercross. Twan van Gendt uit Velddriel kwam in de eindstrijd niet verder dan de zesde plaats. Jelle van Gorkom uit Arnhem won vorig jaar nog zilver, maar strandde zondag in de achtste finale.
Foto: Twan van Gendt
Raymon van der Biezen kwam niet verder dan de kwartfinale. De Arnhemse routinier kan daardoor deelname aan Rio vergeten.
Drie Nederlandse mannen hebben zich voor Rio gekwalificeerd. De Gelderlanders Jelle van Gorkom en Twan van Gendt kunnen zich klaar gaan maken op de Olympische Spelen. Niek Kimmann maakt de ploeg compleet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!