Nieuws

Treinen in Rivierengebied rijden weer na uitloop werkzaamheden bij Utrecht Centraal

GELDERMALSEN - Tussen Geldermalsen en Utrecht reden maandagochtend urenlang geen treinen. De stremming werd veroorzaakt door uitgelopen werkzaamheden bij Utrecht Centraal.
Forensen die normaal gesproken van de stations van Tiel, Zaltbommel, Geldermalsen en Culemborg richting Utrecht reizen, moesten óf gebruikmaken van bussen óf een alternatieve manier van vervoer verzinnen.
In de ochtendspits riep ProRail treinreizigers zelfs op om het grootste station van Nederland vooral te mijden.

Reizigers verrast

Hoewel spoorbeheerder ProRail zondagavond al waarschuwde dat de werkzaamheden bij Utrecht Centraal zouden uitlopen, waren er toch reizigers die niet op de hoogte waren. Sommigen stonden urenlang op de bus te wachten.
Rond 10.00 uur was de verstoring tussen Utrecht CS en Den Bosch verholpen.

Chaotische taferelen

In het weekend waren er ook minder intercity's tussen Arnhem en Utrecht. Met name op vrijdagavond en zaterdag ontstonden chaotische taferelen door een tekort aan bussen voor de reizigers.
Reizigersorganisatie Rover is teleurgesteld dat mensen zoveel vertraging opliepen. 'ProRail heeft een te strakke planning gehanteerd en dit loopt nu uit op grote overlast voor reizigers.'
De Maatschappij voor Beter OV wil dat president-directeur Pier Eringa van ProRail de onderste steen boven haalt om orde op zaken te stellen en uitloop van werkzaamheden in de toekomst te voorkomen. 'Werkzaamheden behoren binnen het aangekondigde tijdvak te zijn voltooid. Er waren dit weekend geen omstandigheden, zoals noodweer, die de uitloop rechtvaardigden.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!