Nieuws

Vrouw van Tjallingii uit Arnhem baalt mee met verliezen roze trui in Giro

Vol goede moed ging Petra Hofs, de vrouw van Maarten Tjallingii, naar Turijn om de finish van de Giro te bekijken. Want wielrenner Tjallingii uit Arnhem kan terugkijken op een mooie koers; na het behalen van de bergtrui in eigen streek reed hij in dienst van Steven Kruijswijk, die de roze trui om zijn schouders had.
ARNHEM - Vol goede moed ging Petra Hofs, de vrouw van Maarten Tjallingii, naar Turijn om de finish van de Giro te bekijken. Want wielrenner Tjallingii uit Arnhem kan terugkijken op een mooie koers; na het behalen van de bergtrui in eigen streek reed hij in dienst van Steven Kruijswijk, die de roze trui om zijn schouders had.
Maar toch lijkt de laatste grote ronde voor Tjallingii te eindigen met een fikse kater. Zijn kopman, Kruijswijk, kwam hard ten val en lijkt plotsklaps niet de eerste Nederlander te worden die de Giro wint. 'We kwamen in Turijn aan en alles was goed, in het hotel ineens niet meer. Dat is wel een enorme domper hoor', vertelt Hofs. 

'Als het meezit ben je niet moe'

En ook bij haar eega ging de val niet in de koude kleren zitten vertelt zijn vrouw. 'Op positieve energie kun je bijna alles. Maar gisteravond had ik hem aan de lijn en vertelde hij dat hij moe was. Dat heb ik in de afgelopen weken niet gehoord. En als het slecht gaat wisselen we ook wat minder uit, we weten allebei wel hoe we ons dan voelen.'
Hofs en haar kinderen zijn nog steeds klaar voor de intocht van morgen in Turijn. Zaterdag wacht nog een bergetappe, waar Tjallingii opnieuw in dienst van Kruijswijk zal rijden. Daar kan Kruijswijk wellicht toch nog een gooi naar het roze doen.
'We helpen het ze hopen maar de moraal lijkt wel een beetje gebroken. En zelfs als hij op het podium blijft is het knap na vrijdag maar het had ook zoveel meer kunnen zijn. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet de hele koers hoef te kijken. Soms word ik gewoon afgeleid omdat een kind een ijsje wil.'