Nieuws

Steven Berghuis debuteert voor Nederlands elftal; Luuk de Jong kopt gelijkmaker tegen Ierland binnen

Steven Berghuis
Steven Berghuis uit Apeldoorn heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De 24-jarige vleugelspeler viel in de tweede helft van de wedstrijd tegen Ierland in. Luuk de Jong uit Doetinchem kopte vijf minuten voor tijd de eindstand op het bord (1-1). Aanvaller Shane Long had Ierland in de eerste helft op voorsprong gebracht. © ANP
ARNHEM - Steven Berghuis uit Apeldoorn heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt voor het Nederlands elftal. De 24-jarige vleugelspeler viel in de tweede helft van de wedstrijd tegen Ierland in. Luuk de Jong uit Doetinchem kopte vijf minuten voor tijd de eindstand op het bord (1-1). Aanvaller Shane Long had Ierland in de eerste helft op voorsprong gebracht.
Berghuis speelt sinds afgelopen seizoen voor het Engelse Watford. Hier kwam hij slechts elf keer in actie. Berghuis speelde in de jeugd van AGOVV en hoofdklasser WSV uit Apeldoorn. Daarna speelde hij nog voor FC Twente, VVV-Venlo en AZ.
Overigens speelde ook Steven Berghuis zijn vader één interland. Frank Berghuis deed in 1989 mee in de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen Brazilië (0-1).

Speelminuten regiogenoten

Jasper Cillessen uit Groesbeek stond de hele wedstrijd op doel. Marco van Ginkel uit Scherpenzeel verving na 69 minuten aanvoerder Kevin Strootman. De Jong kwam zeven minuten voor tijd in het veld. Hij verving Georginio Wijnaldum. 148 seconden later scoorde hij de gelijkmaker.