Nieuws

Hulpdiensten krijgen vrij baan op smalle Westervoortse brug

Hulpdiensten hebben sinds vandaag in noodgevallen vrij baan op de Westervoortse brug. De verkeersregelinstallatie is aangepast, zodat ambulances en brandweervoertuigen geen last meer hebben van het overige verkeer. Dat is zeker in de spits een verbetering. © Karlo Bolder
WESTERVOORT - Hulpdiensten hebben sinds vandaag in noodgevallen vrij baan op de Westervoortse brug. De verkeersregelinstallatie is aangepast, zodat ambulances en brandweervoertuigen geen last meer hebben van het overige verkeer. Dat is zeker in de spits een verbetering.
De verkeersinstallatie is nu zo ingesteld, dat die reageert op een transponder in brandweervoertuigen en ambulances. Als de hulpdiensten uitrukken, gaan de verkeerslichten richting Westervoort op groen en richting Arnhem op rood. Zo komt er geen verkeer meer vanuit Westervoort op de brug en kunnen de hulpdiensten het verkeer passeren. Aan de Westervoortse kant krijgen de hulpverleningsvoertuigen weer groen licht om Westervoort in te rijden. 

Test

Er is vrijdagmorgen een testrit geweest, waarbij burgemeester Arend van Hout van Westervoort meereed met een brandweerwagen. Volgens hem is de test geslaagd en betekent de aanpassing van de verkeerslichtinstallatie dat extra vertraging van aanrijtijden voorkomen kunnen worden.

Te smal

De brug kwam in het nieuws toen bleek dat die na een grote renovatie te smal bleek voor boerenverkeer.
Zoals te zien is op deze foto:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!