Nieuws

Achterhoek verslaat Den Haag in race om Special Olympics 2018

Blijdschap bij Special Olympics
De Achterhoek gaat in 2018 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren: de Special Olympics Nationale Spelen. © Frederic Pauwels
DOETINCHEM - De Achterhoek gaat in 2018 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren: de Special Olympics Nationale Spelen.
De Achterhoek kreeg de voorkeur boven Den Haag. 'Wij hebben er meer dan alle vertrouwen in dat De Achterhoek prachtige Special Olympics Nationale Spelen in 2018 kan en zal neerzetten', stelt Ruud Verbunt, voorzitter van het bestuur.
De Special Olympics wordt gehouden in alle acht Achterhoekse gemeenten.

Breed gedragen

'De steun die wij hebben ervaren vanuit de hele Achterhoek in combinatie met de ijzersterke projectgroep heeft het mogelijk gemaakt dat wij het vertrouwen hebben kunnen winnen van de bidcommissie. Het geeft aan dat sport voor mensen met een beperking een belangrijk thema is en breed wordt gedragen binnen onze gemeenschap', zegt René van Gils, voorzitter van de Stuurgroep Bidkandidaat Special Olympics Achterhoek 2018.
Zie hier een reportage over de strijd om de Special Olympics:

Fysiek en mentaal fitter

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld, stelt de organisatie. 

Nijmegen, Groesbeek en Wijchen

Dit jaar zijn de Special Olympics ook in Gelderland. In Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. Op 1, 2 en 3 juli.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!