Nieuws

KNVB blijft bij degradatie FC Twente, nog steeds onzekerheid voor De Graafschap

Het negatieve advies van de Centrale Spelersraad (CSR) heeft de licentiecommissie van de KNVB donderdag in de zaak tegen FC Twente niet op andere gedachten kunnen brengen.
DOETINCHEM - Het negatieve advies van de Centrale Spelersraad (CSR) heeft de licentiecommissie van de KNVB donderdag in de zaak tegen FC Twente niet op andere gedachten kunnen brengen.
Het college houdt vast aan het voorgenomen besluit om de proflicentie van de club uit Enschede per 1 juli in te trekken en een nieuwe licentie te verlenen voor de Jupiler League.
Volgens de licentiecommissie zijn er in het recente advies van de CSR geen nieuwe feiten en omstandigheden aan de orde gekomen, die een aanpassing van het oordeel rechtvaardigen. Het besluit is hiermee definitief.
De licentiecommissie hoeft zich niet te houden aan het advies van de CSR. De KNVB is dan wel verplicht om twee weken te wachten met de uitvoering van het definitieve besluit van de licentiecommissie.
Na het negatieve advies van de CSR, die bestaat uit tien profvoetballers en vier vakbondsleiders, hadden de leden van de licentiecommissie donderdag direct overleg. 'Om iedereen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven', liet de KNVB weten.
FC Twente reageerde bij monde van directeur Onno Jacobs kort en zakelijk op de laatste ontwikkelingen. 'De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover bericht. Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kort geding te veranderen.' De zaak voor de rechtbank in Utrecht dient vrijdag. FC Twente eist daarin dat de intrekking van de licentie ongedaan wordt gemaakt.

Onzekerheid voor De Graafschap

Als de Tukkers daadwerkelijk moeten afdalen naar de Jupiler League, vanwege het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren, mag De Graafschap toch in de eredivisie blijven. De 'Superboeren' degradeerden afgelopen zondag, maar verkeren door de complexe situatie rond Twente in onzekerheid over hun toekomst.
Volgens FC Twente is de toekomst van de club bij een verplichte degradatie naar de Jupiler League ernstig in gevaar. De landskampioen van 2010 dreigt dan failliet te gaan, aldus de clubleiding.