Nieuws

Rol Hoekman wordt essentieel om problemen van dit seizoen te voorkomen bij NEC

Peter Hyballa (links) en Danny Hoekman
NEC heeft geleerd van de problemen van afgelopen seizoen.
NIJMEGEN - NEC heeft geleerd van de problemen van afgelopen seizoen.
Bij de Nijmeegse club kwam trainer Ernest Faber in conflict met de clubleiding en het externe bureau Futuralis. Dat escaleerde rond het passeren van topscorer Christian Santos tegen De Graafschap.
Santos getergd op de bank (foto: Broer van den Boom)
Faber stapte uit het technisch hart, waarin alle belangrijke beslissingen op voetbalgebied worden genomen. En de trainer haalde daarna meerdere malen uit naar de clubleiding en koos mede vanwege de constructie bij NEC ook voor FC Groningen.
Algemeen directeur Bart van Ingen wil dit soort taferelen in de toekomst voorkomen en is daarom blij met de aanstelling van Danny Hoekman als technisch manager. "We hebben geëvalueerd en zijn met de oplossing gekomen om Danny Hoekman aan te stellen. Met één directeur en een wat licht management-team moet er meer sturing op de voetbalorganisatie komen."
"Na die degradatie moesten we heel straks herstructureren om het voortbestaan van de club niet op het spel te zetten, daarom kon het niet meteen. We hadden de middelen niet. Nu willen we kwaliteit terugbrengen in de club, we hebben met Martijn Ruiter ook een manager sales."
"Ik kan me dan meer richten op het visieplan '16-'19, waar natuurlijk onze speellocatie een heel belangrijk dossier in is. Ik ben er oprecht van overtuigd dat er een oplossing komt. Het momentum van de stad, de gemeente, onze supporters en De Goffert als locatie, dat is nu. Wij zijn in beraad voor een tweede voorstel in de richting van het college. En dan kijken hoe de politiek reageert. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ergens samen een route vinden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!