Nieuws

Langer onzekerheid voor De Graafschap; Centrale Spelersraad tegen straf FC Twente

De Centrale Spelersraad (CSR) adviseert negatief over de straf die de licentiecommissie van de KNVB aan FC Twente wil opleggen. Dat meldt Voetbal International op zijn website. Dat betekent dat De Graafschap nog langer op zekerheid moet wachten. © Broer van den Boom
DOETINCHEM - De Centrale Spelersraad (CSR) adviseert negatief over de straf die de licentiecommissie van de KNVB aan FC Twente wil opleggen. Dat meldt Voetbal International op zijn website. Dat betekent dat De Graafschap nog langer op zekerheid moet wachten.
Het adviesorgaan met vakbondsbazen en tien profvoetballers, onder wie Robin Pröpper van De Graafschap, mocht een advies uitbrengen over de bedachte straf. Die is: FC Twente laten degraderen naar de Jupiler League.
Opvallend is dat de CSR in zijn 31-jarige bestaan nog nooit een besluit ongedaan heeft kunnen maken. De licentiecommissie hoeft het advies niet over te nemen.
Waarom de CSR negatief adviseert, is nog niet bekend. Door het advies van het CSR loopt het definitieve besluit alleen maar verdere vertraging op. Volgens de KNVB-reglementen moet de licentiecommissie nu verplicht het negatieve advies twee weken in beraad nemen. Pas daarna kan de straf definitief worden gemaakt.

Pas in juni beroep mogelijk

Dat betekent dat FC Twente pas in beroep kan gaan tegen de straf als die ook officieel is uitgesproken (op zijn vroegst de tweede week van juni). Dat heeft weer tot gevolg dat De Graafschap nog langer moet wachten of de club nou wel of niet in de eredivisie speelt. Want mocht FC Twente degraderen, dan mag De Graafschap in de eredivisie blijven voetballen.