Nieuws

College Montferland wil ook beschermde werkplek in groenvoorziening

Montferland wil de Wet sociale werkvoorziening (WSW) vanaf 2017 op twee manieren uitvoeren. Zowel met een lokale organisatie die werkt in de groenvoorziening als met sociale werkvoorziening Laborijn. © Archief
BRAAMT - Montferland wil de Wet sociale werkvoorziening (WSW) vanaf 2017 op twee manieren uitvoeren. Zowel met een lokale organisatie die werkt in de groenvoorziening als met sociale werkvoorziening Laborijn.
Met de WSW wordt een 'beschermde' werkplek gecreëerd voor mensen die een handicap hebben en niet volop kunnen meedraaien in een regulier bedrijf.
Het college van burgemeesters en wethouders heeft voorgesteld om allereerst een lokale organisatie op te richten. Deze wordt verantwoordelijk voor de personen die nu al samen met gemeentemedewerkers het groen in de gemeente onderhouden. Ook moeten op termijn de mensen die nu nog bij sociale werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven werken, hiernaar overgaan.

Meerjarenafspraak met Laborijn

Daarnaast wil het college de diensten van Laborijn afnemen.
Laborijn is 1 januari 2016 ontstaan uit een fusie van Werk & Inkomen van de gemeente Doetinchem, ISWI uit Oude IJsselstreek en Wedeo.
Het plan is om een meerjarenafspraak met de sociale werkvoorziening te maken, zodat zij voor langere tijd de dienstverlening aan deze doelgroep blijft organiseren.

Gemeenteraad

De gemeenteraad bespreekt op 30 juni het plan van het college. Als de raad akkoord gaat, wordt het plan zo snel mogelijk uitgevoerd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!