Nieuws

Nog geen besluit over omstreden woontoren bij Bastion Zevenaar

Spandoek bij Bastion - Foto Omroep Gelderland
Geen ja, geen nee, maar uitstel. De gemeenteraad van Zevenaar heeft woensdagavond nog geen besluit genomen over de komst van een woontoren bij Bastion. Omwonenden van de toekomstige toren zijn teleurgesteld dat er nog geen knoop is doorgehakt over de bouw.
ZEVENAAR - Geen ja, geen nee, maar uitstel. De gemeenteraad van Zevenaar heeft woensdagavond nog geen besluit genomen over de komst van een woontoren bij Bastion. Omwonenden van de toekomstige toren zijn teleurgesteld dat er nog geen knoop is doorgehakt over de bouw.
Buurtbewoners protesteren al langer tegen bouw van de woontoren. Ze vinden dat de toren te hoog wordt en parkeerproblemen en minder privacy oplevert. 
De woontoren moet op het pleintje naast Bastion komen, waar nu nog zo'n 35 parkeerplaatsen zijn. Het gebouw wordt zes verdiepingen hoog en er komen meerdere appartementen in. 

Spandoek en handtekeningen

Eerder al werden bij de gemeente ongeveer 100 handtekeningen ingediend tegen de bouw van de toren. Daarnaast hebben bewoners een spandoek opgehangen in de straat en de politiek uitgenodigd om de situatie te komen bekijken. Met een actie wilden ze laten zien dat er nu al parkeerproblemen zijn die met de bouw van de toren alleen maar erger worden.

Teleurstelling bij bewoners

De gemeenteraad zou woensdagavond een besluit nemen over de bouw van de toren, maar een meerderheid besloot het punt van de agenda te halen. De raad kocht zo extra tijd om nogmaals met bewoners in gesprek te gaan en de plannen nog eens goed te bekijken.
De tientallen bewoners die bij de raadsvergadering aanwezig waren, reageerden teleurgesteld. Ze hadden op een duidelijk 'nee' gehoopt. 'Maar we gaan door met ons protest', aldus één van de bewoners. Het onderwerp komt volgende maand opnieuw op de agenda van de gemeenteraad Zevenaar.