Nieuws

Asielzoekers later naar Vredense Hof in Winterswijk

In woonzorgcentrum Vredense Hof in Winterswijk worden pas in de loop van augustus asielzoekers opgevangen. Dat meldt de gemeente, die eerder 1 juli als streefdatum noemde. © gemeente Winterswijk
WINTERSWIJK - In woonzorgcentrum Vredense Hof in Winterswijk worden pas in de loop van augustus asielzoekers opgevangen. Dat meldt de gemeente, die eerder 1 juli als streefdatum noemde.
De vluchtelingen worden ondergebracht in een leegstaande vleugel van het gebouw, die al drie jaar leegstaat. Maar voor het zover is, moeten er eerst nog wat aanpassingen worden gedaan. Zo worden in het pand centrale keukenvoorzieningen gebouwd, waar de asielzoekers zelfstandig kunnen koken. Volgende week wordt begonnen met de werkzaamheden. 
Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé is inmiddels gestart met het werven van complexbeheerders. Die zullen straks 24 uur per dag op de opvanglocatie aanwezig zijn. Eerder maakte de gemeente Winterswijk al bekend dat de komende twee jaar 200 asielzoekers worden opgevangen in het pand.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!