Nieuws

Tjallingii over prestaties in Giro: 'Het gaat fabelachtig goed'

Nog vijf dagen fietsen in Italië en dan kan Maarten Tjallingii misschien wel met het mooiste feestje van zijn carrière afscheid nemen van de wielersport. De Arnhemmer is hard bezig om met zijn ploeg LottoNL-Jumbo kopman Steven Kruijswijk aan de eindoverwinning te helpen in de Giro.
ARNHEM - Nog vijf dagen fietsen in Italië en dan kan Maarten Tjallingii misschien wel met het mooiste feestje van zijn carrière afscheid nemen van de wielersport. De Arnhemmer is hard bezig om met zijn ploeg LottoNL-Jumbo kopman Steven Kruijswijk aan de eindoverwinning te helpen in de Giro.
Het is een droomgiro voor Tjallingii. In de eerste dagen fietste hij door Gelderland en in zijn eigen achtertuin, in Arnhem, pakte hij de blauwe trui. Nu, ruim twee weken verder, rijdt zijn kopman Steven Kruijswijk in de roze leiderstrui. Die positie gaat Tjallingii de komende dagen met zijn ploeg verdedigen. Het zou de eerste Nederlandse eindoverwinning in de Giro ooit zijn.
'Ik zie het meer als dat we dat mogen verdedigen. We hebben inderdaad al veel mooie dingen beleefd en het gaat echt fabelachtig goed. Het begint nu wel spannend te worden voor ons. Het komt allemaal dichterbij, maar we zien op dit moment een hele sterke Kruijswijk die we zolang mogelijk voorin moeten houden, maar hij moet het ook zelf doen', aldus de Arnhemmer woensdagmorgen in Turijn.
Luister hier naar hoe Maarten Tjallingii de Giro tot nu toe beleeft:

Onder de oksels ploegmaten de berg over trekken

Behalve het helpen van Steven Kruijswijk is Tjallingii ook bezig om andere ploeggenoten door de Giro d'Italia heen te slepen. Zo ook Jos van Emden.
'Ja voor ons allemaal hebben we ook een soort tijddruk. We moeten op tijd binnenkomen. Als er iemand gelost wordt moeten we ervoor zorgen dat we met zijn allen op tijd binnen komen. We hebben Jos vandaag in deze vlakke etappe nodig, maar ook in de komende dagen. We kunnen hem niet missen.'

Uitkijken naar zondag

Al met al geniet Tjallingii nu van de Giro en de strijd om het roze. 'Het is goed om dat doel voor ogen te hebben, maar het is nog mooier als het zondag is en wij de eindzege hebben.'