Nieuws

Eethuis met naam Babylon wordt niet gepruimd in christelijk Barneveld

BARNEVELD - Eethuis Babylon in Barneveld is op zoek naar een nieuwe naam. Dat komt omdat christelijke inwoners van Barneveld zich stoorden aan de naam Babylon. Het gevelbord is inmiddels van de buitenmuur geschroefd.
'Het is een hele klus, maar het kan niet anders', verzucht Ali Alhindi die het restaurant in maart samen met zijn zoon overnam.
'Ik heb de borden met de naam Babylon binnen en buiten van de muur gehaald. Stickers weggehaald, alles.'

Opgegroeid in Babylonië

De familie koos voor de naam Babylon, omdat Ali Alhindi en zijn vrouw zijn opgegroeid in Babylonië, het gebied dat nu wordt aangeduid als Zuid-Irak. Waarom er in Barneveld mensen zijn die zich storen aan de naam Babylon is Ali Alhindi niet helemaal duidelijk. Hij denkt dat het te maken heeft met het verhaal in de Bijbel over de Toren van Babel.

'We willen mensen niet ongelukkig maken'

'Pas nadat we al een poosje open waren, kregen we van vrienden te horen dat er mensen in Barneveld zijn die zich aan de naam storen. Dat vinden we vervelend. Wij zijn allochtone mensen, we willen samenleven met de mensen. We wonen al twintig jaar in Barneveld en willen mensen niet ongelukkig maken.'

Over drie weken een nieuwe naam

'Weet u, we hebben zoveel vrienden in Barneveld. We vinden het raar dat niemand het ons van te voren heeft verteld, dat de naam niet goed gekozen is. Een nieuw buitenbord kost bijna tweeduizend euro.'
Alhindi verwacht dat er over drie weken een nieuwe naam is voor het eethuis met Hollandse snacks en Arabische gerechten.