Nieuws

Ede zet definitief een streep door sociale werkvoorziening Permar

Bijna de voltallige gemeenteraad van Ede zet een streep door de sociale werkvoorziening Permar. Dat is in een korte gemeenteraadsvergadering besloten. Permar is een samenwerking tussen vijf gemeenten, waarvan Ede de grootste is.
EDE - Bijna de voltallige gemeenteraad van Ede zet een streep door de sociale werkvoorziening Permar. Dat is in een korte gemeenteraadsvergadering besloten. Permar is een samenwerking tussen vijf gemeenten, waarvan Ede de grootste is.
In een rapport dat eerder dit jaar verscheen stelt onderzoeksbureau Langendijk dat de samenwerking geen toekomst heeft. De gemeenteraad van Ede onderstreept het rapport en trekt de stekker per 1 januari 2018 uit het bedrijf.
Barneveld had al besloten te stoppen. De gemeenteraden van Wageningen, Renkum en Scherpenzeel beslissen de komende weken.

Ontslag of niet?

De gemeenteraad wil wel dat de medewerkers van Permar goed terecht komen. De medewerkers die gedetacheerd zijn, zullen hun baan houden. Voor de meest kwetsbare groep, de medewerkers die beschermd binnen werken, is het wel spannend. Ze zullen werk houden, want als wsw'er (wet sociale werkvoorziening) ben je in dienst bij de gemeente waar je woont. Toch weten deze medewerkers niet waar ze zullen gaan werken en dat maakt deze verandering heel spannend voor ze. Daarnaast heeft Permar 63 personeelsleden zonder gesubsidieerde baan. Of er voor hen een ook andere plek wordt gevonden,  is nog allerminst zeker.
Permar ligt al langer onder vuur. Zo zou een interim-directeur met cijfers hebben gesjoemeld en waren de begrotingen vaak te rooskleurig.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!