Nieuws

Oefenwedstrijd De Graafschap in Borculo afgelast uit angst voor nieuwe rellen

BORCULO - De geplande oefenwedstrijd van De Graafschap tegen amateurclub DEO in Borculo gaat morgen niet door. Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland geeft geen toestemming voor de wedstrijd, vanwege de gebeurtenissen zondag na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.
Het bestuur van voetbalvereniging DEO betreurt de beslissing, maar wil geen enkel risico lopen op ongeregeldheden, zo schrijft de club op de website.

Teleurstelling bij De Graafschap

Volgens woordvoerder Marc Teloh van De Graafschap zijn er geen aanwijzingen dat mensen kwaad willen bij de oefenwedstrijd, maar wil de burgemeester geen enkel risico nemen. 'Het is teleurstellend, maar gezien de recente ontwikkelingen is er begrip voor het besluit', aldus de woordvoerder van De Graafschap.
De oefenwedstrijd was voor De Graafschap de afsluiting van het seizoen en het startsein voor de vakantie. Volgens Teloh is de kans groot dat het oefenduel met DEO wordt ingehaald. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Burgemeester: te triest voor woorden

Burgemeester Joost van Oostrum zegt in een reactie op de Facebookpagina van de gemeente Berkelland te situatie te betreuren. 'Het is te triest voor woorden dat een amateurclub met enthousiaste vrijwilligers de dupe wordt van dreigend geweld van lieden die zich voetbalsupporter noemen. Ik vind echter de beslissing zeer verstandig en te respecteren.'

Spelers belaagd door supporters

De Graafschap redde het zondag voor eigen publiek niet in de play-off met Go Ahead Eagles om promotie en degradatie. Spelers van de winnende club uit Deventer werden direct na het laatste fluitsignaal belaagd door supporters van de thuisclub en ook buiten stadion De Vijverberg braken relletjes uit.

15 supporters aangehouden

Voor de ongeregeldheden buiten het stadion van De Graafschap werden zondag vijftien supporters gearresteerd. Er worden nog meer aanhoudingen verwacht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!