Nieuws

Ritn Ditn 'deurdonderen' in Niekark en Engeland

NIJKERK - De Nijkerkse band Ritn Ditn zorgt met rauwe Veluwse dialectrock voor veel enthousiasme in kroegen en op festivals. Dat de vier mannen daarvoor verder kijken dan het stamcafé bewijzen hun buitenlandse avonturen. De band staat ieder jaar in Engeland op het beruchte Balstock festival in Baldock. Tussen punkers en metalheads blijven de Niekarkse rockers fier overeind. Ritn Ditn is de derde dialectband die te zien is in de TV-serie Deurdonderen.
In Ritn Ditn vinden vier jongens van de Veluwe elkaar in passie voor muziek en hun streek. De band zet iedere zaal en op z’n kop met hun onvervalste rock&roll show. Energieke zang, stampende baspartijen en gierende gitaren vormen de solide basis van de band die inmiddels zijn naam op boerenrockfront en ver daarbuiten gevestigd heeft.
Sinds 2010 schrijven ze eigen repertoire in onvervalst Veluws. Hun debuutalbum "Hu He" (2012) groeide uit tot een begrip. Ter ere van het 600-jarig bestaan van hun standplaats Nijkerk, schreef de band het loflied Niekark 600 (zie ook bovenstaand filmpje). Al een paar jaar laat Ritn Ditn tot ver buiten de Nijkerkse grenzen van zich horen. Festivals in Engeland en Duitsland zijn vaste prik. Waarbij de Striekplank, het gebruik om dames uit het publiek op een strijkplank te laten crowdsurfen, een onvergetelijke indruk achterlaat. Op 14 mei presenteerde de band haar tweede album “Onder de duum”. Wouter, Frits, Hans en Edwin gaan rockin' all over the world !
Vrijdag 27 mei, 18.20 uur (ieder uur herhaling)
Volgende week in Deurdonderen: Boerenrockies, vijf stoere rockchicks uit Tuk !
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!