Nieuws

De Graafschap: onzekere situatie bijzonder onwenselijk

DOETINCHEM - De Graafschap voelt zich verlamd, omdat de club niet weet of er volgend seizoen eredivisie of eerste divisie staat te wachten.
Volgens de KNVB is de Doetinchemse club formeel gedegradeerd, omdat de beslissing over degradatie van FC Twente nog niet vast ligt. Dat begrijpt technisch manager Peter Hofstede niet. "Volgens mij heeft de KNVB vorige week gezegd dat FC Twente naar de Jupiler League gaat. En zouden wij in aanmerking komen om in de eredivisie te blijven. Ze hebben dit probleem zelf veroorzaakt en moeten dit nu ook maar oplossen."
Voorzitter Martin Mos baalt van de onzekerheid. "Dit is een uitermate onaangename situatie, omdat wij spelers hebben die uit hun contract lopen als we zouden degraderen. We weten niet of we eredivisie of eerste divisie seizoenkaarten moeten verkopen. Dit is bijzonder onwenselijk en heel vervelend. Ik weet niet hoe het gaat lopen."
"Ik weet niet of wij ook naar de rechter gaan als wij zouden degraderen. We hebben daarom een jurist bij de hand genomen. Ik vind Twente een mooie club, maar er zijn natuurlijk toch wel fouten gemaakt daar. Ze hebben natuurlijk ook een enorme schuld. Ik wil niet zeggen dat wij daar de dupe van zijn, want we hebben zelf van Go Ahead verloren en dan ben je normaal gesproken gedegradeerd. Als er nu een uitweg is, pakken wij die graag."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!